© Mark Kohn
Jozua Douglas

Nieuwe boeken in 2019

In 2019 schreef ik twee nieuwe boeken: Ufo-alarm (Costa Banana 4) en Pech onderweg (Gouden Grijns). Daarnaast verschenen er twee nieuwe edities van bestaande boeken.

 

Ufo-alarm (Costa Banana 4)

Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken. De president vindt het geweldig, maar Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?

Ufo-alarm speelt zich af voor De eilandenruzie, het Kinderboekenweekgeschenk van 2018. Het een het los te lezen deel in de populaire serie over Costa Banana.

Illustraties: Elly Hees

Pech onderweg

Het boek van de Kinderboekenweek 2019 over barre tochten en rampzalige reisjes. Een spookkarretje neemt de verkeerde afslag, een tijdmachine suist naar de dinosauriërs en een duikboot wordt gegrepen door een monster. Tapijten gaan vliegen, er staan spoken en koeien op de rails en waar is Berend Botje ooit gebleven?

Pech onderweg vol spannende verhalen, slimme reistips, geestige limericks en onwijze spreuken van de twee grappigste kinderboekenschrijvers van Nederland: Jozua Douglas en Tosca Menten. De Gouden Grijns: Altijd lachen.

Pech onderweg

Illustraties: Geert Gratama

Kleureneditie Keesie Kippenkop

De rioolridder, het boek over Keesie Kippenkop is er nu ook in kleur. Een frisse editie waar het plezier vanaf spat.

Keesie Kippenkop wordt gepest op school. Als drie gemene jongens hem willen pakken, verstopt hij zich in het riool. Daar ontmoet hij een vreemde man in een duikerspak. Is het een spion, een bankrover of een superheld? En kan hij Keesie helpen de grootste pestkoppen terug te pakken?

De rioolridder is een knotsgek verhaal vol spanning, humor en gekke lijstjes voor beginnende lezers.

Illustraties: Hugo van Look

Paperback De gruwelijke generaal

Bruna komt speciaal voor deze Kinderboekenweek met een voordelige editie van De gruwelijke generaal. Deze paperback kost maar € 6,99.

Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van President Fernando. De president is gek op zijn zoon Fico, die hem later zal opvolgen. Fico mag nu alvast wetten verzinnen en krijgt alle aandacht. Voor zijn dochter Rosa heeft de president geen oog.

Als Rosa op een dag ontdekt dat generaal Sjasliek de macht wil grijpen en een oorlog wil beginnen, gelooft niemand haar. Gelukkig weet ze haar broertje Fico te overtuigen. Samen komen ze in actie, maar kunnen ze de gruwelijke generaal dan nog stoppen?

Ik won de pluim van de Kinderjury 2016

Illustraties: Elly Hees


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *