© Mark Kohn
Jozua Douglas

Nieuw: Het vervolg op De verschrikkelijke badmeester

Vorige week voltooide ik een nieuw boek: Bureau Speurneus en de boekenmaffia. Het is een vervolg op De verschrikkelijke badmeester en het verschijnt 7 september 2021.

De verschrikkelijke badmeester verscheen in 2012 en is sindsdien altijd erg geliefd geweest bij mijn lezers. Dat bleek maar weer eens tijdens De Grote Jozua Douglas Boek Verkiezing, waarbij het boek als absolute nummer 1 uit de bus kwam.

Een zoon met talent

Zelf heb ik de afgelopen jaren ook nog veel teruggedacht aan Lev de Bruin en zijn vader. Meneer De Bruin leek me niet het type dat snel verandert. Het leek me dat hij nog steeds graag een beroemde zoon zou willen hebben.

Natuurlijk weet hij, sinds de ontmaskering van Boris Brulboei, dat Lev geen zwemtalent heeft, maar hij moet toch wel ergens talent voor hebben? Toen ik hier zo over nadacht, kreeg ik ineens een geweldig leuk idee voor een vervolg: Meneer De Bruin wil dat zijn zoon detective wordt! Ditmaal weet hij het zeker: zijn zoon heeft  een groot talent.

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S

Als meneer De Bruin in de krant leest over een misdaad in de bibliotheek, besluit hij dat zijn zoon die maar moet oplossen. Lev heeft tenslotte ook de zaak van De verschrikkelijke badmeester opgelost.

En dus begint Meneer De Bruin meteen maar een heus detectivebureau.

‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.?’ vroeg Lev.
‘Mooie naam, hè?’ zei meneer De Bruin. ‘Het betekent: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. We zijn echt een perfect team, jongen.’
‘Maar pap, ik zei toch dat ik geen detective wil worden.’

Hoofdverdachte

De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren. Meneer De Bruin is ervan overtuigd dat de politie er niets van kan en hij heeft zo zijn eigen theorieën.

Als meneer De Bruin zich met de zaak gaat bemoeien wordt hij ineens zelf hoofdverdachte. En dan móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden Yara en Hugo altijd klaar om hem te helpen.

Kinderboekenweek 2021

Bureau Speurneus en de boekenmaffia sluit naadloos aan op het thema van de Kinderboekenweek 2021: worden wat je wil. Een hilarisch boek over een vader die iets te enthousiast is over de talenten van zijn zoon.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (9)