© Mark Kohn
Jozua Douglas

Kinderboeken verkiezingen en democratie

Het is weer verkiezingstijd. Een goed moment om met je kind of je klas over verkiezingen en democratie te praten. Op zoek naar kinderboeken over verkiezingen? De serie Costa Banana behandelt het thema op een vrolijke en humoristische manier.

Download lestips

Costa Banana

De kinderboeken over Costa Banana gaan over de avonturen van de knotsgekke president Pablo Fernando en zijn kinderen. In deze boeken behandel ik thema’s als verkiezingen, democratie, emancipatie en mensenrechten op een vrolijke en humoristische manier. De serie omvat zes delen:

  1. De gruwelijke generaal
  2. De ongelooflijke Ravi Ravioli
  3. Operatie Pisang
  4. Ufo-alarm
  5. De eilandenruzie
  6. Het piranha-complot

Kinderboeken verkiezingen

Als je over verkiezingen en democratie wilt praten, raad ik vooral de delen 1, 2 en 6 aan. Op zoek naar lestips over verkiezingen? Bekijk dan deze pagina of download hier de tips.

 

Deel 1: De gruwelijke generaal

In de eerste hoofdstukken van dit kinderboek komen de verschillen tussen een democratie en een dictatuur aan bod. Het handelt ook over mensenrechten en emancipatie.

De ongelooflijke Ravi Ravioli

Deel 2: De ongelooflijke Ravi Ravioli

Een hypnotiseur probeert de president in zijn macht te krijgen. Hoofdstuk 1 gaat over verkiezingen en wetten maken.

Deel 6: Het piranha-complot

De 11-jarige Angelino wordt president van Costa Kanaria. In hoofdstuk 7 verzint hij samen met Fico de gekste wetten. Maar of dat allemaal zo goed uitpakt…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)