© Mark Kohn
Jozua Douglas

Grappige kinderboeken

Grappige kinderboeken zijn het leukst. Roald Dahl zei al eens: ‘Een goed kinderboek is opwindend, het heeft veel vaart en het moet absoluut grappig zijn. Daarom maakte ik een lijstje met mijn 10 grappigste kinderboeken.

Volgens mijn fans is De verschrikkelijke badmeester mijn leukste boek. Dat bleek uit De Grote Jozua Douglas Boekverkiezing. Daarom staat De verschrikkelijke badmeester op 1. Een overzicht van al mijn boeken vind je hier.

10 grappige kinderboeken

  1. De verschrikkelijke badmeester
  2. De gruwelijke generaal
  3. Professor Prank
  4. De vreselijke tweeling
  5. Ufo-alarm
  6. Bureau SPEURNEUS en de boekenmaffia
  7. Operatie Pisang
  8. Bureau SPEURNEUS en de junglebende
  9. De rioolridder
  10. De ongelooflijke Ravi Ravioli
Volgens de fans van Jozua Douglas is De verschrikkelijke badmeester zijn grappigste boek.
Het is erg moeilijk om een grappig kinderboek te schrijven. De humor mag het verhaal niet in de weg zitten. Je moet streven naar een goede mix tussen humor en ernst. Grap en spanning.
Jozua Douglas vindt Roald Dahl de grappigste kinderboekenschrijver. Daarnaast vindt hij Tosca Menten, Annie. M.G. Schmidt en Astrid Lindgren ook erg grappig.
Grappige kinderboeken de verschrikkelijke bamdeester

1. De verschrikkelijke badmeester

Meneer De Bruin gelooft dat zijn zoon Lev een geweldig zwemtalent heeft. Helaas is dat niet het geval. En de badmeester is verschrikkelijk. Kan Lev hem ontmaskeren?

Thema: Beroemd worden

2. De gruwelijke generaal

Rosa en Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Als Rosa ontdekt dat een generaal een gemeen plan beraamt, gelooft haar vader hen niet.

Thema: Spionage, democratie en emancipatie

3. Professor Prank

Professor Prank verzamelt de leukste pranks en moppen en vertelt hoe je ze het best kunt uitvoeren.

Thema: Pranks en 1 aprilgrappen

4. De vreselijke tweeling

Een ondeugende tweeling bestelt per ongeluk een toverdrankje, waarmee ze hun vader in een hond veranderen. Ze moeten op zoek naar de maker van het drankje. Kan hij hun helpen?

Thema: Pranks, kattenkwaad

5. Ufo-Alarm

De president van Costa Banana geeft zijn hele gezin een dubbelganger cadeau met kerst. Maar wie is wie? En zijn de dubbelgangers te vertrouwen?

Thema: Dubbelgangers, democratie, spionage

6. De boekenmaffia

Er wordt een moord gepleegd in de bibliotheek. Meneer De Bruin wil dit met zijn zoon gaan oplossen. Maar dan wordt hij zelf gearresteerd en moet zijn zoon in actie komen.

Thema: Misdaad

7. Operatie Pisang

De meester van de twee presidentskinderen Rosa en Fico wordt ontvoerd. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken vreemde zaken.

Thema: Spionage, democratie

8. De junglebende

Lev moet zijn vader helpen met een bijzondere zaak in Costa Banana. Al gauw ontdekken ze er dingen niet kloppen en dat ze in groot gevaar verkeren.

Thema: Natuur en milieu, misdaad

9. De rioolridder

Keesie Kippenkop wordt op school gepest. Als hij zich in het riool verstopt om aan de pestkoppen te ontsnappen, ontmoet hij een vreemde man die hem helpt om het pesten te stoppen.

Thema: Pesten

1o. De ongelooflijke RAvi Ravioli

De president van Costa Banana raakt in de ban van een hypnotiseur. Rosa en Fico vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit.

Thema: Democratie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *