© Mark Kohn
Jozua Douglas

Theatervoorstelling De verschrikkelijke badmeester

Theaterloods-B maakte een theatervoorstelling over het boek De verschrikkelijke badmeester. De voorstelling reist langs scholen en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Het boek

Volgens zijn vader heeft Lev een gigantisch zwemtalent, en dus moet hij trainen bij de legendarische zwemkampioen Boris Brulboei. Iedereen vindt Boris geweldig, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev weet wel beter: Brulboei is de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Als Lev op een dag ontdekt dat Brulboei een gemeen plan beraamt, komt hij samen met zijn buurmeisje Lita in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?

Het stuk

Met snorren, petjes, speelgoedautootjes , geluidseffecten, handpoppen en razendsnelle kostuumwisselingen creëren de acteurs een wereld waarin ongelooflijk veel gebeurt en waar niets onmogelijk lijkt. Een ode aan het maken van een voorstelling. Een ode aan de fantasie. Een spannende komedie over een verschrikkelijke badmeester, over zielige zeehondjes, over akelige ouders, over verraad, over stoer doen, over een heldin en ook over twee beste vrienden (maar gelukkig niet klef).

Duur:  60 minuten
Doelgroep: midden- en bovenbouw basisonderwijs (9-12 jaar)
Speeloppervlak: ± 8 m. breed x 5 m.
Verduistering: gewenst
Aantal leerlingen per voorstelling: max 120
Verwerking: Lesbrief (gratis)  workshop (op aanvraag)
Workshop: een dramadocent van de Jeugdtheaterschool Zeeland kan een speelse theaterworkshop verzorgen (max 25 leerlingen). Dit kan in de week voorafgaand aan de voorstelling. Maar kan ook achteraf. Extra kosten hiervoor zijn: € 150,–.
Boeking: Impresariaat Uit de Kunst, telefoon: 030 7115105, info@iudk.nl
Contact workshop: Jeugdtheaterschool Zeeland, josien@tbeest.nl

Regie: Josien de Graaf
Tekstbewerking: Oscar Postema en Josien de Graaf
Spel: Annemarike Ruitenbeek en Oscar Postema
Techniek:  Ramon de Nennie
Muziek: Daniël van Duijvenbooden, Jelle van Eerd en Marten Vellema
Productie: Theaterloods-B

Met dank aan De Provincie Zeeland, Harrie Verkaik bv, Jeugdtheaterschool  Zeeland, Marieke van Dijk en Uitgeverij De Fontein.

NB: De theatervoorstelling is NIET 150 euro, zoals gezegd in het filmpje. Dit zijn de kosten voor de workshop!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)