© Mark Kohn
Jozua Douglas

Nieuwe boeken in 2020

In 2020 verschijnen er twee nieuwe boeken: Het piranha-complot (Costa Banana 6) en Prutsers en pechvogels (Gouden Grijns). Daarnaast komt er een nieuwe editie van het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie (Costa Banana 5).

Het piranha-complot (Costa Banana 6)

Terwijl Pablo Fernando, Rosa en Fico op de Paradijseilanden waren vond er een staatsgreep plaats in Costa Banana. Familie Fernando krijgt onderdak in Costa Kanaria, waar Angelino net president is geworden. Hij benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Maar een land besturen blijkt lastiger dan ze dachten en overal loert gevaar. Als Rosa een gemeen complot ontdekt is het al bijna te laat. Lukt het haar de jonge president te redden?

Prutsers en Pechvogels (De gouden grijns)

Prutsers en pechvogels is de nieuwe verhalenbundel van De Gouden Grijns. Na het succesvolle Pech onderweg schreven Tosca Menten en Jozua Douglas opnieuw een boek dat perfect aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek.

Verhalen uit de geschiedenis, maar nu eens niet over heldhaftige keizers, gewiekste uitvinders en sublieme kunstenaars. In deze bundel staan historische missers centraal. Over een brandende pruik, een hinnikend kunstgebit en een rampzalig verlopen ballonvaart.

De eilandenruzie (Costa Banana 5)

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op zijn eiland. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Al gauw sluiten ze vriendschap, maar is Angelino echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2018, nu uitgebreid met een sneak preview van deel 6 én veel spannende spionagetrucs!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *