© Mark Kohn
Jozua Douglas

Leesgeheimen: Ontdek leesplezier met de klas

De schoolschrijver vroeg me mee te werken aan de serie Leesgeheimen. Een maandprogramma om kinderen enthousiast te maken over lezen.

Hoe zou je het vinden om een klas vol kinderen te hebben die graag lezen en schrijven? Die vaker een boek pakken en die het geweldig vinden om met taal bezig te zijn?

Met een Schoolschrijver-maandprogramma kun je in 4 lessen het lees- en schrijfplezier van je klas enorm verbeteren. Je vervangt simpelweg vier standaard stellessen door een van onze Maanden. Na een korte voorbereiding help je hun motivatie én hun taalvaardigheid met sprongen vooruit! Lezen wordt leuker als je zelf schrijft.

Maandprogramma

In het maandprogramma Leesgeheimen nemen drie schrijvers de klas mee door vier lessen vol video’s appjes, voorleesfragmenten en sterke schrijftips. De kinderen schrijven hun eigen verhalen en maken kennis met de mooiste boeken.

Maak kennis met boeken waarin je helemaal opgaat of waar je hard om moet lachen. Wat gebeurt er als je leest, hoe kies je zelf een leuk boek uit, en hoe kun je zelf iets schrijven dat leuk is om te lezen? En na vier weken willen ze niet meer stoppen!

Voor midden- en bovenbouw

Er is een programma voor de middenbouw en de bovenbouw.

Groep 4-5-6: met schrijvers: Enne Koens, Tjibbe Veldkamp en Lisa Boersen

Groep  6-7-8: met Manon Sikkel, Simone Arts en Jozua Douglas

Meer informatie


Schoolschrijver Leesgeheimen Jozua Douglas

Schoolschrijver Leesgeheimen Jozua Douglas

Schoolschrijver Leesgeheimen Jozua Douglas

Opnames Leesgeheimen (c) Chris van Houts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *