© Mark Kohn
Jozua Douglas

Hoera! Ik mag het Kinderboekenweekgeschenk 2018 schrijven

Het CPNB heeft me gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk 2018 te schrijven. Voor mij een grote verrassing, een enorme eer, maar bovenal een ontzettend leuke opdracht.

Ik had niets door toen ik drie weken geleden bij mijn uitgever langsging. We zouden het over nieuwe boeken gaan hebben, dacht ik.

Maar toen kwamen daar ineens twee mensen van de CPNB met grote bossen bloemen binnen. Zelfs toen had ik nog niets in de gaten. Ik had natuurlijk wel eens over Het Kinderboekenweekgeschenk gefantaseerd, maar die droom speelde zich meestal ergens rond 2025 af. Misschien hebben we een een of ander mooi rond verkoopcijfer bereikt, dacht ik nog. Pas halverwege het hele ritueel, drong het langzaam tot me door. Zonder nadenken zei ik ja, al realiseerde ik me op dat moment nog niet precies wat het betekende.

Milja Praagman

Inmiddels ben ik er al een beetje aan gewend. En vanmorgen mocht het nieuws eindelijk naar buiten. Op het Centraal Station van Haarlem, bij de ingang van de Bibliotheek Op het Station maakte de CPNB het nieuws wereldkundig. Hier ontmoette ik ook Milja Praagman voor het eerst, die komend jaar het speciale Prentenboek gaat maken.

Ik loop altijd met talloze ideeën in mijn hoofd en wist al gauw ik welk verhaal ik wilde vertellen. Waar het Kinderboekenweekgeschenk 2018 over gaat, blijft voor jullie nog even een verrassing, maar ik ga mijn uiterste best doen er een onvergetelijk boek van te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)