© Mark Kohn
Jozua Douglas

Ik ga een boek schrijven met Tosca Menten

Dit jaar schrijf ik weer een verhalenbundel met Tosca Menten. Een verzameling korte verhalen in het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Ik werkte al eerder samen met Tosca Menten in het schrijversgenootschap De Lachende Zaag. Misschien herinner je je het boek Gruwelijk grappige griezelverhalen nog wel uit 2017. Het was erg leuk om met Tosca te werken. Ze schrijft ontzettend grappig en zit boordevol fantasie. Je kent haar waarschijnlijk wel van Dummie de mummie en Siem Subliem.

Pech onderweg

Ons boek krijgt als titel: Pech onderweg: over barre tochtjes en rampzalige reizen. We schrijven elk drie korte reisverhalen die naadloos aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek 2019. Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen worden afgewisseld met grappige rijmpjes, limericks, reistips en nieuwe spreuken en wijsheden.

Kerntitel

Het boek is verkozen tot kerntitel voor de Kinderboekenweek van 2019. We zijn daar natuurlijk heel blij mee, want dit betekent dat het boek extra aandacht krijgt en dat de CPNB lesmateriaal gaat maken voor groep 5 en 6.

Fijne prijs

Pech onderweg is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek verschijnt in augustus en wordt rijkelijk geïllustreerd door Geert Gratama. De eerste drie maanden kost het maar 7,99. Daarna is het verkrijgbaar voor 13,99. Reis je met ons mee?


Jozua Douglas Pech Onderweg Tosca Menten

Jozua Douglas Tosca Menten Pech Onderweg

Illustraties: Geert Gratama

 

Van links naar rechts: Tosca Menten, Jozua Douglas, foto: Hannah van Herk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *