© Mark Kohn
Jozua Douglas

Hoera, Phanta Basta! wil Costa Banana verfilmen

Vorige week tekende ik een filmcontract voor de verfilming van De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Raviolien en Operatie Pisang. Filmproducent Phanta Basta! gaat er de komende jaren mee aan de slag.

V.l.n.r. Harro van Staverden (Phanta Basta!), Maartje Beukers (De Fontein), Jozua Douglas, Petra Goedings (Phanta Basta!)

Reactie Jozua Douglas: “Phanta Basta is een geweldige producent die zich heeft bewezen met tal van prachtige films. Toen ik van hun plannen hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik voel me zeer vereerd dat zij met de Costa Banana boeken aan de slag gaan.”

Producent Harro van Staverden: “Het kon natuurlijk niet uitblijven: president Pablo krijgt zijn eigen tv-serie. Maar net zoals in de boeken zijn de echte hoofdrollen weggelegd voor zijn slimme dochter Rosa en zijn ondernemende zoon Fico. De boeken vragen simpelweg om een verfilming: humoristisch, fantasierijk en vol inspiratie voor kinderen en volwassenen van nu. We kunnen niet wachten om de verhalen tot leven te brengen en een nieuwe dimensie toe te voegen aan het werk van Jozua Douglas.”

Uitgeverij De Fontein is heel trots. Redacteur Maartje Beukers reageerde op het nieuws: “De boeken van Jozua zitten boordevol humor en avontuur en zijn mooi beeldend geschreven. Ze zijn ongekend populair. Ik weet zeker dat veel kinderen blij zullen zijn dat Costa Banana straks ook op het scherm te zien is!”

Costa Banana

De serie gaat over de knotsgekke president Pablo Fernando, die in zijn eentje de baas is in het kleine landje Costa Banana en allerlei vreemde wetten verzint, en over zijn kinderen Rosa en Fico.
De eerste twee delen (De gruwelijke generaal, 2015 en De ongelooflijke Ravi Ravioli, 2016) wonnen de Pluim van de Kinderjury en waren genomineerd voor Kinderboek van het jaar door De Wereld Draait Door. Maar de grootste bekendheid verwierf de Costa Banana serie dankzij het vijfde deel: het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie dat Jozua in 2018 schreef.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (48)