© Mark Kohn
Jozua Douglas

Het Kinderboekenweekgeschenk 2018 is af!

Hoera! Het Kinderboekenweekgeschenk 2018 is af! De titel is Costa Banana 5: De eilandenruzie.

Vorig jaar vroeg de CPNB mij het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven voor de Kinderboekenweek van 2018. Het thema is dit jaar vriendschap en daar sluit dit boek perfect op aan. Als je tijdens de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018) voor tenminste 10 euro aan kinderboeken koopt, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk 2018 cadeau van je boekhandelaar.

Waar gaat het over?

De eilandenruzie is het los te lezen vervolg op De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang. Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana, ontdekken in dit boek wat echte vriendschap betekent.

De inhoud is nog supergeheim. Maar dit mag ik al wel vertellen:

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

De serie Costa Banana

Alle boeken over Costa Banana staan op zichzelf. Je kunt ze dus los van elkaar en in elke willekeurige volgorde lezen. Dit is deel 5 en je zult je vast afvragen waar deel 4 is gebleven. Nou, dat is een heel verhaal. Hierover zal ik meer vertellen in een interview met Bas Maliepaard in De Kinderboekenweekkrant. Je kunt deze krant in september gratis ophalen bij je boekhandel.

Nieuw Logo

Om ervoor te zorgen dat de boeken goed herkenbaar zijn, heeft de uitgever een speciaal logo laten maken. Dit logo staat vanaf september op alle boeken over Costa Banana. Ook zul je zien dat de letters een beetje veranderd zijn. Je herkent mijn boeken aan een speciaal naamlogo.


Jozua Douglas - Costa Banana 5 - De eilanden ruzie
Jozua Douglas - Costa Banana logo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (8)

 • Anoek schreef:

  Ha Jozua,
  mijn zoontje van 6 heeft in mum van tijd jouw eerste 3 boeken over Costa Banana verslonden… hij vindt ze geweldig! Heb je nog leuke tips voor hem om meer te lezen? Groetjes, Anoek

  • Jozua Douglas schreef:

   Hoi Anoek,
   Dank voor je berichtje. Leuk om te horen dat hij de eerste delen van Costa Banana zo leuk vindt! Als hij de boeken over Costa Banana leuk vindt, misschien vindt hij De verschrikkelijke badmeester of De vreselijke tweeling ook wel leuk. Daarnaast schreef ik nog boeken die iets eenvoudiger te lezen zijn, zoals de boeken over Wout en Rik en Keesie Kippenkop. Een overzicht van al mijn boeken vind je hier: https://jozuadouglas.com/boeken-jozua-douglas/

   En als je boeken zoekt van andere schrijvers, dan kan ik Roald Dahl aanbevelen of Tosca Menten. 🙂
   Veel leesplezier. 
   Groet,
   Jozua Douglas

 • Sophie Polderdijk schreef:

  Hey Jozua mijn broertje gaat zijn boekenbeurt houden over costa banana 3 hij zou het heel leuk vinden als je reageert.<3 Sophie

 • Yasmine Blaauw schreef:

  Hey Jozua je boek lijkt mij superleuk. Ik ga er er een boekbespreking over houden. Tot de 9e in Schagen! Heel veel plezier met de kinderboekenweek.

 • Lot schreef:

  Echt super leuk!!