© Mark Kohn
Jozua Douglas

De Gouden Grijns

In 2019 begon ik met Tosca Menten het schrijversduo De Gouden Grijns. Onze eerste verhalenbundel Pech onderweg is Kerntitel voor de Kinderboekenweek 2019.

Ik vind Tosca’s boeken erg leuk en we kunnen het ook nog eens goed met elkaar vinden. Daarom besloten we samen boeken te gaan schrijven.

De Gouden Grijns verzamelt korte verhalen, spreuken, limericks en gekke wetenswaardigheden. We schrijven allebei onze eigen verhalen, maar de limericks bedachten we samen. We hebben veel contact via What’s app. Dan sturen we elkaar grappige zinnen en invallen toe die we gezamenlijk uitwerken.

 

Gouden grijns Jozua Douglas Tosca Menten

Illustratie: Geert Gratama

 

Jozua Douglas Tosca Menten Pech Onderweg

Eerste boek van De Gouden Grijns

Ons eerste boek heet Pech onderweg en gaat over barre tochten en rampzalige reisjes. Het is een bundel spannende en grappige verhalen voor de Kinderboekenweek van 2019. Het thema is dit jaar Reis mee!

In dit boek gaat De Gouden Grijns ook op reis. Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd. Een duikbootje valt per ongeluk ten prooi aan een woest wezen. En een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. We wisselen de verhalen af met spreuken, limericks en reistips. De grappige illustraties zijn van Geert Gratama.

Het tweede boek

Prutsers en pechvogels is een verzameling grappige verschrikkelijke en volstrekt onmogelijke verhalen over historische missers. In de verhalen ontmoet je dus geen helden, beroemdheden of medaillewinnaars. Integendeel; prachtige pruiken vliegen in de fik, ridders zakken door de grond en de duurste tulpenbol ooit gaat net zo snel in de soep als de laatste dodo in de pan.

Gouden Grijns prutsers en pechvogels

Het tweede boek van De gouden grijns

Jozua Douglas en Tosca Menten

Foto Hannah van Herk

Wie is Tosca?

Ik denk dat alle kinderen Tosca Menten wel kennen van Dummie de mummie. Ze is een rasechte verhalenverteller. Je herkent haar aan haar Roald Dahl-achtige humor, haar scherpe observaties en ongebreidelde fantasie. Tosca heet talloze fans die al haar boeken verslinden. Haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald.

Tosca Menten schrijft voor uitgeverij Van Goor. Mijn boeken verschijnen hoofdzakelijk bij Uitgeverij De Fontein. Voor onze gezamenlijke boeken werken beide uitgeverijen samen. Je herkent ze aan het logo van De Gouden Grijns.

Filmpjes De Gouden Grijns

Samen maakten we een heleboel grappige YouTube-filmpjes. Hoe schrijf je een limerick? Hoe schrijf je een historisch verhaal? Waarom zijn grappige boeken gezond?

Bekijk de filmpjes!

Filmpjes Gouden Grijns

Filmpjes Gouden Grijns

Boekbespreking Gouden grijns

Doe je je boekbespreking over Pech onderweg of Prutsers en pechvogels? Of houd je je spreekbeurt over ons genootschap: De gouden grijns? Download dan gratis ons speciale powerpoint template.

Download de template!